Over mij

*Voordat je begint met lezen: deze pagina is een pagina bedoeld voor een opdracht van mijn opleiding. Dit betekent overigens niet dat de informatie hieronder niet aansluit bij mijn blog, maar grote delen van het verhaal zou ik normaliter niet vertellen. Nu dus wel, want het hoort bij de opdracht. Mijn blog gebruik ik eigenlijk niet meer ( :-( ) dus vandaar dat ik het even zo doe!Mijn naam is Annalies Schep en ik ben een negentienjarig meisje dat heel erg veel houdt van: fotografie, slenteren door de mooiste stad van Nederland (AMS) en de inhoud van mijn portemonnee kwijtraken bij de Urban Outfitters en alle andere veel-te-dure-maar-o-zo-leuke-winkels. Verder vind ik het leuk om wat te doen met vrienden, maar ik denk dat de meesten dat wel leuk vinden. Naast al deze informatie kun je mij in de nacht wakker maken voor nuggets van de MacDonalds, maar dan wel met frietsaus. Ik word heel ongelukkig wanneer iemand ''hun hebben'' zegt.

En já, ik ben ook zo'n meisje dat foto's maakt van alles om haar heen en dat post op Instagram. Overigens niet filterloos, maar dat gebeurt wel met een mooie filter van VSCO.

Nadat ik mijn havo diploma heb gehaald, was ik er volledig van overtuigd dat ik Nederlandse wilde studeren aan de Universiteit. Dat kan niet met een havo diploma, dus besloot ik door te gaan naar het vwo. Ik kwam erachter dat de opleiding: Nederlandse taal en cultuur, tóch niet iets voor mij was en ben uiteindelijk terecht gekomen bij de opleiding Communicatiewetenschap.

Ik vind het altijd heel erg ongemakkelijk om te vertellen waarvan ik denk waar ik goed in ben - lekkere zin.

- plannen (thanks Moleskine): normaliter schrijf ik alles op in mijn agenda, er zijn echt zelden uitzonderingen dat ik het niet doe. Dit komt omdat ik dan niet oplet, wat vaak gebeurt, maar dat terzijde. Ik schrijf álles op in mijn agenda, dit is mede de reden dat mijn agenda elk jaar bijna uit elkaar spat. Hieronder een paar foto's van mijn agenda's van 2014-2015-2016/2017. Ik houd er helemaal niet van als ik niet weet wat ik moet doen en als alles heel chaotisch verloopt.


- Meepraten met medezeggenschapsraden: vanaf mijn dertiende zat ik met twee andere meisjes van achttien met de directie van Het Baken. Het Baken is de scholengemeenschap van mijn oude middelbare school. Ik heb het onderwijs altijd heel erg interessant gevonden en daarbij ook de mening van de scholier, het onderwijs draait om de scholier, toch? Dat werd niet door de meeste mensen serieus genomen en ik vond dat dat wel moest. Vandaar dat ik lid ben geweest van (komt 't lijstje hoor): LAKS, MR, Regie-groep, klankbordgroep en de leerlingenraad. 

- Debatteren: een zeer ervaren politicus zou ik niet kunnen verslaan, maar een debat met een ander zou ik wel aan durven gaan. Een pro in debatteren ben ik ook niet, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen - als het onderwerp mij ook aantrekt. Op de middelbare school (vwo) had ik voor mijn SE debatteren een 8,5; hoogste cijfer van de klas en van een tijdje, waar ik best wel heel erg trots op ben. Niet alleen op school debatteerde ik, maar dat deed ik zo ook bij het Model European Parliament. 

- Fotograferen: ik ben wederom geen professional fotografe, maar ik vind het heel erg leuk om foto's van anderen te maken. Vaak word ik voor schoolfeesten gevraagd en ben een tijdje fotografe bij LAKS geweest. Foto's maken van personen doe ik ook.

Waarom Communicatiewetenschap?
Ik heb heel veel open dagen bezocht van hogescholen en Universiteiten. Steeds maar weer dacht ik ''ja, dit wordt 'm, deze opleiding/studie past bij mij'', maar dan kwam ik net weer achter iets waarvan het toch niet bij mij paste. Bij de opleiding ICW had ik dat gevoel nog niet gehad - dat het misschien tóch niet bij mij past. De communicatie tussen mensen vind ik heel erg interessant en later zou ik ook graag iets met PR willen doen, maar dat weet ik nog allemaal niet zeker. Daarnaast las ik het stukje tekst over Communicatiewetenschap aan de UvA:

''Veel mensen denken bij communicatie vooral aan gesprekken. Maar ook als je de krant leest, een horrorfilm kijkt of aan het appen of tinderen bent, communiceer je. Het belang van communicatie, informatie en informatievoorziening is de laatste jaren fors toegenomen, o.a. door digitalisering.'' 


Moest toen wel meteen lachen, want: ik houd van horrorfilms, heb Tinder gehad en net als iedereen app ik ook. Dus de tweede zin vond ik zo perfect dat ik dacht: dit wordt de studie!

*Ik heb wel enorm veel over mezelf verteld, deze pagina heb ik namelijk gebruikt voor een opdracht van mijn studie! Dus voor degenen die dit lezen en denken:''Jezus, wat een narcist...'' --> klopt, én is voor mijn opleiding :-) 

4 opmerkingen

  1. Hoooi!!
    Jij lijkt mij echt een aardig meisje. Ik vind je blog ook heel mooi, zeg :D Waauwieeee!!!! En jouw nagels :00 super mooii

    dikke kuss

    Elisaa xx

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier bij de reacties achter wat je van dit artikel vindt! Ook vragen kun je stellen hier bij de reacties. Ik vind het super leuk als je reageert :)