NIKON | 50 mm lens

De meeste foto's op mijn blog zijn gemaakt met de 18-55 mm lens. Waar ik overigens heel erg blij mee ben, want ik weet nog goed dat ik mijn kleine Nikon camera ging kopen. Daar was ik echt zo blij mee, maar nu ik de Nikon D3200 heb zijn de foto's van mijn blog veel scherper geworden!

'
Mijn vader heeft ook een Nikon camera dat is ook een van de redenen waarom ik een Nikon camera gekocht heb. Zo kunnen wij elkaars lenzen gebruiken en zo hoef ik geen lenzen te kopen xxooxox ly pap als je dit leest :). Mijn vader heeft zijn camera al 8 jaar en heeft zo een grote Nikon (spiegelreflex). Dus had hij ook al een 50 mm lens! Op heeeeeeel veel blogs worden er foto's genomen met een 50 mm lens. Vaak zijn foto's met een 50 mm lens niet per se scherper, maar is de achtergrond meer wazig. Dus meer bokeh. Ik vind bokeh op foto's echt heel erg mooi, maar dan moet het geen bokeh zijn wat mensen er zelf bij bewerken... Ik heb hier een foto van een foto met bokeh:


Ik zal proberen meer foto's te maken met de 50 mm lens, alleen foto's van mijn nagels zal helaas niet echt lukken... Dit is namelijk een 50 mm lens die niet automatisch scherp kan stellen! Dus moet ik eraan draaien om hem scherp te krijgen en dat gaat niet zo makkelijk met 1 hand terwijl je ook 1 hand voor de lens moet houden om te kijken of de foto wel scherp wordt :p


Met welke lens/camera maken jullie foto's?