Uitwisseling | SpanjeOver oude koeien uit de sloot halen gesproken...  Hoi!!! Vorig jaar ging ik op uitwisseling naar Spanje. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ik wilde graag met jullie delen hoe het was.
Op negen oktober 2015 om 21:40 ging het vliegtuig richting Barcelona. Ik had er zóóóó veel zin in! Van te voren had ik al contact gehad met mijn uitwisselingsstudente. Het contact hebben wij trouwens nog steeds.


Hierboven zie je een foto van Maria samen met mij. Maria was trouwens niet mijn uitwisselingsstudente. Ik leerde haar de één na laatste dag kennen, wel jammer want we hadden het heel leuk. Tot de dag van vandaag hebben Maria en ik nog contact. Zij is de enige van alle Spanjaarden die ik dagelijks spreek :) 


We wilden met z'n vieren op de foto, maar dat lukte niet heel erg goed... Op de foto zie je mijn uitwisselingsstudente samen met haar beste vriendin en een meisje uit mijn klas. We waren heel vaak met z'n vieren op pad :D 


Dit was mijn maatje! Ik heb het heel gezellig met haar gehad en ik kan niet wachten tot ze hier in Nederland is - in april! We spreken Spaans met elkaar en soms Engels... Met haar familie sprak ik alleen maar Spaans. Ik spreek best goed Spaans, omdat het de taal van mijn moeder is. 


Deze foto is gemaakt in een random straatje in Barcelona. We zijn best vaak naar Barcelona gegaan. We betekent in deze tekst mijn klas + de Spanjaarden van de uitwisseling. Ik moet wel zeggen dat het soms echt super chaotisch was, omdat niemand echt de planning wist - van de Spanjaarden. 
Die foto's waren de aller eerste dag gemaakt toen ik in Spanje was. Niet meteen de eerste dag, maar nadat ik er heb geslapen. Dus eigenlijk de tweede dag... Lekker verwarrend dit.


Ik heb het niet heel uitgebreid met jullie over de uitwisseling gehad, maar ik hoop dat je nu een beetje een idee hebt hoe mijn uitwisseling was (LEUK!!!). Als ik élke dag zou vertellen in het kort was ik nog lang bezig, aangezien ik er zeven dagen was.